پلاک کنتاکتور در واقع بیانگر تمامی مشخصات کاری این وسیله الکتریکی است. خواندن پلاک کنتاکتور اشنایدر، کنتاکتور زیمنس و کنتاکتور هیوندای موجب به دست آمدن اطلاعات لازم برای نصب و استفاده محصول میشود. در حقیقت برای به دست آوردن مشخصات پلاک کنتاکتور، باید روی پلاک خوانی کنتاکتور زیمنس، هیوندای و اشنایدر مسلط باشید تا بتوانید اطلاعات لازم را از پلاک کنتاکتور به دست بیاورید. پلاک کنتاکتور اشنایدر با زیمنس و هیوندا، و در حقیقت هر برند متفاوت است. در این مقاله از فروشگاه تجهیزات الکتریکی ولتک، مشخصات پلاک کنتاکتور اشنایدر ، زیمنس و هیوندای را بررسی خواهیم کرد که امیدواریم برای شما مفید واقع شود.
برای خرید کنتاکتور اشنایدر اصل و یا دریافت قیمت از نمایندگی روی کلمه لینک شده کلیک کنید.
مشخصات پلاک کنتاکتور
خواندن پلاک کنتاکتور میتواند اطلاعات گوناگونی در مورد کشور سازنده محصول، سریال نامبر، تیپ، استانداردها، میزان جریان عبوری مداوم، تاریخ تولید، دمای کارکرد و سایر مشخصات فنی کنتاکتور و شرایط کارش را ارائه دهد.
برای استفاده از کنتاکتور به روش صحیح باید مشخصات فنی کنتاکتور نظیر مشخصات ولتاژی، جریانی و عمر مکانیکی کنتاکتور در دسترس باشد. در حقیقت فلسفه وجودی پلاک کنتاکتور نیز ارائه همین اطلاعات است که با خواندن پلاک کنتاکتور میتوانید آنها را پیدا کنید. مشخصههای ولتاژی کنتاکتور بیانگر ولتاژی است که کنتاکتور میتواند کارش را ادامه دهد. مشخصات جریانی در پلاک کنتاکتور نیز نوع جریان آن را که جریان متناوب (AC) و یا جریان مستقیم (DC) نشان میدهد و با عددی نیز کاربرد آن را مشخص میکند. در ادامه مشخصات پلاک کنتاکتور را بررسی خواهیم کرد.
مشخصههای ولتاژی پلاک کنتاکتور
در ادامه مشخصههای ولتاژی نوشتهشده روی پلاک کنتاکتور را که شامل Ue، Ui، Uc، Uimp و Aux Cont میباشد را معرفی میکنیم.
ولتاژ Ue
ولتاژ Ue که ولتاژ اسمی کنتاکتور است، مهمترین گزینه روی پلاک کنتاکتور است. ولتاژ Ue نشاندهنده ولتاژی است که کنتاکتور بدون مشکل کارش را انجام میدهد و این اولین چیزی است که در هنگام استفاده از کنتاکتور، باید با کمک خواندن پلاک کنتاکتور متوجه شویم. کنتاکتورهای موجود در بازار برای استفاده در 220 و 380 ولت جریان متناوب هستند. ولتاژ اسمی کنتاکتور بیانگر توانایی قطع و وصل کنتاکتور و همچنین طرز و مکان استفاده آن میباشد.
ولتاژ Ui
ولتاژ Ui که آن را ولتاژ عایقی مینامند، هم یک گزینه در پلاک کنتاکتور است. در حقیقت ولتاژ Ui ولتاژ بین کنتاکتهای کنتاکتور با یکدیگر و ولتاژ کنتاکتها با بدنه است. ولتاژ Ui یا عایقی میزان تحمل کنتاکتها را در برابر جریان عبوری از بدنه کنتاکتور نشان میدهد. وقتی ولتاژی بیشتر از ولتاژ عایقی از بدنه کنتاکتور عبور کند، حفاظت عایقی کنتاکتور به مشکل خورده که به این مسئله ولتاژ خزشی نیز میگویند. ولتاژ عایقی همواره از ولتاژ اسمی بیشتر است. البته ممکن است که Ui و Ue برابر باشند اما امکان ندارد که ولتاژ عایقی از ولتاژ اسمی کمتر شود.
ولتاژ Uc
ولتاژ Uc بیانگر ولتاژ اسمی بوبین کنتاکتور است. در واقع ولتاژ بوبین با ولتاژی کنتاکتهای قدرت متفاوت است و این تفاوت را میتوان به کمک خواندن پلاک کنتاکتور و ولتاژ Uc متوجه شد.
مقدار ولتاژ عبوری از پلاتینهای قدرت میتواند متفاوت با ولتاژ نامی بوبین کنتاکتور شما باشد. Uc این تفاوت یا شباهت را به ما نشان میدهد؛ زیرا است. بوبین کنتاکتور با این ولتاژ کار میکند و در خارج از این محدوده ولتاژی، کنتاکتور فاقد کارایی است.
ولتاژ Uimp
ولتاژ Uimp حداکثر ولتاژی است که کنتاکتور در یک زمان مشخص میتواند تحمل کند. Uimp بهعنوان ولتاژ لحظهای و ولتاژ ضربه نیز شناخته میشود. عدد Uimp معمولاً بسیار بالاست و این مسئله را نشان میدهد که حداکثر چه مقدار جریانی را در یک لحظه کنتاکتور میتواند تحمل کند.
Aux Cont
Aux Cont نیز مشخصات کنتاکتهای کمکی را بر اساس استاندارد NEMA بیان میکند. معمولاً در اکثر برندها این مشخصه برابر با A600 P600 است که قسمت اول ولتاژ جریان متناوب و قسمت دوم برای جریان مستقیم است.
مشخصههای جریانی در خواندن پلاک کنتاکتور
در حقیقت این مولفه بیانگر نوع کنتاکتور شماست. این مولفه که رو پلاک کنتاکتور شامل AC و DC و یک عدد است، نوع و مقدار جریان مجاز عبوری کنتاکتور را نمایش میدهد و به ما میگوید که میتوانیم از کنتاکتور برای قطع و وصل چه بارهایی استفاده کنیم. این مشخصهها از AC-1 تا AC-15 برای جریان متناوب نامگذاری شدهاند که هرکدام معنای خاص خودش را دارد. برای مثال AC-7a و AC-7b برای بارهای موتوری و القایی لوازمخانگی طراحی شدهاند و یا AC-14 و AC-15 برای کنترل بارهای مغناطیسی میباشند که میزان مقاومت AC-15 بیشتر از AC-14 میباشد.
پلاک کنتاکتور جریان مستقیم نیز از DC و یک عدد تشکیل میشود. برای مثال DC-6 برای روشن و خاموش کردن لامپهای رشتهای است. همچنین DC-3 برای موتورهای شنت است که وظیفه روشن کردن، پلاگینگ یعنی متوقف گردن و. تغییر جهت گردش موتور و اینچینگ به معنی قطع و وصل سریع موتور را بر عهده دارد. دو حرف و یک عدد چه حرفها که با آدم نمیزند و پلاک کنتاکتور سراسر از این حرفهای مهم میباشد که هر تغییر جزیی در آن شاید بهکلی طرز کار کنتاکتور را تغییر دهد.
جریان Ith
جریان Ith جریان مجاز در یک شیفت 8 ساعته است که بر روی پلاک کنتاکتور درج شده و بسیار هم مهم میباشد. جریان Ith یا همان جریان شیفتی مقدار جریانی است که در شرایط نرمال کنتاکتور، میتواند در 8 ساعت متوالی از تیغههایش عبور دهد و صدمه نبیند.
گاهی در هنگام خواندن پلاک کنتاکتور هیوندای، زیمنس و اشنایدر با مواردی مثل Ith1 و Ith2 برخورد میکنیم که آنها هم در واقع همین جریان شیفتی هستند فقط با این تغییر که مدتزمان شیفتشان تفاوت دارد. Ith1 شیفت هفتگی و Ith2 شیفت دائمی است که در واقع جریان مجاز برای یک بار اتصال بدون محدودیت زمانی را بازگو میکند. ممکن است در مشخصات پلاک کنتاکتور گاهی اوقات بهجای Ith با عبارت Ie نیز روبهرو شوید.
تشخیص عمر مفید از پلاک خوانی کنتاکتور
هر وسیلهای عمر مفیدی دارد و کنتاکتور نیز همینطور عمر مکانیکی مفیدی دارد. در مشخصات پلاک کنتاکتور زیمنس، هیوندای و اشنایدر عمر مفید آن بر اساس پارامترهای گوناگونی مثل تعداد قطع و وصل شدن کنتاکت، ساعت انتظار و کار دائم و گزینههای دیگری مشخص شده باشد. طول عمر مکانیکی روی پلاک کنتاکتور به ترتیب حروف الفبا از A تا F مشخص شود که A به معنی 10 به توان 3 و F به معنی 10 به توان 8 میباشد. برای مثال اگر عبارت D5 را روی پلاک کنتاکتور مشاهده کردید، یعنی عمر مکانیکی آن 10 به توان 6 قطع و وصل میباشد. البته این یک مقدار حداقلی است و ممکن است کنتاکتور زمان بیشتری هم بدون مشکل به کارش ادامه دهد.
پلاک خوانی کنتاکتور هیوندای
با این وجود که مشخصات پلاک کنتاکتور اطلاعاتی ثابت را بازگو میکند، اما بازهم از نظر شکل و برخی موارد وجود دارد. در زیر یک نمونه پلاک کنتاکتور هیوندای را مشاهده میکنید که تمام اطلاعات لازم در آن بیان شده است.
پلاک خوانی کنتاکتور اشنایدر
نمیتوان در مورد کنتاکتور صحبت کرد و حرفی از برند اشنایدر نزد. در واقع کنتاکتور اشنایدر را میتوان بهترین و پرفروشترین در بازار نامید. پس بهتر است پلاک خوانی کنتاکتور اشنایدر را با دقت بیشتری یاد بگیرید. در زیر نمونهای از پلاک کنتاکتور اشنایدر را مشاهده میکنید.
پلاک خوانی کنتاکتور زیمنس
برند زیمنس نیز یکی از بهترین برندهای تجهیزات برقی در بازار ایران است. در واقع زیمنس مظهر خلاقیت در تجهیزات برقی محسوب میشود. این خلاقیت حتی در پلاک خوانی کنتاکتور زیمنس نیز مشهود است. در پلاک خوانی کنتاکتور زیمنس متوجه خواهید شد که اطلاعاتی اضافه مثل سایز سیمها را در پلاک کنتاکتور زیمنس دیده میشود. در زیر دو نمونه از پلاک کنتاکتور زیمنس را مشاهده میکنید.
سخن پایانی
پلاک خوانی کنتاکتور قبل از شروع به کار با آن الزامی است. به همین دلیل است که باید بهخوبی مشخصات پلاک کنتاکتور را بدانید. مشخصات پلاک کنتاکتور اشنایدر یا زیمنس در کل فرقی ندارند و اطلاعاتی یکسان را ارائه میدهند، اما کمی در ظاهر با هم متفاوت هستند. اگر قصد استفاده از کنتاکتور را دارید، باید حتماً نحوه خواندن پلاک کنتاکتور را بدانید.
در این مقاله از فروشگاه تجهیزات برقی ولتک، آموزش پلاک خوانی کنتاکتور را ارائه دادیم و شما میتوانید حالا پلاک کنتاکتور زیمنس و لاک کنتاکتور اشنایدر را راحت متوجه شوید و از آنها به درستی استفاده کنید.
برای خرید انواع کنتاکتور اشنایدر و زیمنس، میتوانید همین حالا با شماره 02133909960 تماس بگیرید و سفارش خود را ثبت کنید.