امروز در این مطلب قصد داریم به معرفی انواع نوار نقاله بپردازیم و پایه و اساس چگونگی عملکرد و کارکرد آن ها را بررسی کنیم.همچنین به دنبال یافتن نقش اینورتر ها در عملکرد و فعالیت نوار های نقاله هم میباشیم.
پیش از هر چیزی بهتر است تا به معرفی کلی و اجمالی نوار نقاله بپردازیم تا با شمای کلی این دستگاه آشنا شویم.
نوار نقاله یک سیستم میباشد که برای حمل و نقل مواد و وسایل در محیط های مختلف مورد استفاده قرار میگیرد.
اجزای نوار نقاله چیست؟
نوار یا تسمه نقاله دارای یک شاسی میباشد که بر روی تعدادی رولیک با نظم و با فاصله های یکسان قرار گرفته است.
در دوسر این شاسی هم دو عدد درام قرار میگیرد.این درام ها برای این است که نوار یا تسمه ای که به دور رولیک های سوار شده بر روی شاسی پیچیده شده است,در انتهای شاسی محکم شود.
در سمت دیگر شاسی نوار یا تسمه پیچیده شده بر روی رولیک ها به هم متصل میشود تا کاملا این نوار محکم و دقیق بر روی شاسی قرار بگیرد.برای اتصال این نوار هم از چسب های مخصوص و یا پرچ ها خاصی استفاده میشود.
برای به حرکت در آوردن این نوار یا تسمه نقاله هم وسیله ای مورد نیاز میباشد.در یکی از دو طرف شاسی نوار نقاله یک یا دو عدد الکتروگیربکس نصب میشود و با استفاده از جریان برق نوار نقاله را به حرکت در می آورد.در طرف دیگر شاسی هم دو عدد پیچ قرار گرفته که به وسیله آنها میتوان نوار یا همان تسمه نقاله را رگلاژ کرد.
در این بخش قصد داریم تا به بررسی کامل تر و دقیق تر اجزای تشکیل دهنده نوار نقاله بپردازیم.
-
رولیک نوار نقاله
میتوان گفت اصلی ترین جز یک نوار نقاله رولیک های سوار شده بر روی شاسی آن میباشد.
رولیک های تشکیل دهنده یک نوار نقاله بر اساس طول نوار و مقدار وزنی که باید تحمل کند در سایزها و انواع مختلفی ساخته میشود.رولیک ها با قطر و طول مختلف طراحی و تولید میشوند و گاهی قسمت انتهایی دو سر آنها به صورت پیچ ساخته میشود,که بعد از اینکه در محل نصب قرار گرفته با مهره ها در سر جایش سفت و محکم میشود.
-
درام نوار نقاله
قطعه ای استوانه ای شکل میباشد که دو انتهای آن بسته بوده و یک عدد شفت از داخل آن عبور میکند.دو عدد شفتی که در دو سر درام قرار داخل یاتاقان قرار میگیرد.
نصب درام بر روی نوار نقاله غالبا به این صورت انجام میشود که یک عدد درام در سر نوار یا تسمه نقاله و دیگری در انتهای آن قرار میگیرد.نیروی محرکه لازم برای حرکت کردن نوار نقاله از طریق یک الکتروگیربکس که به جریان برق متصل است تامین میشود.این الکتروگیربکس معمولا در سر نوار نقاله قرار گرفته و طوری طراحی شده که شفتی که از داخل یاتاقان ها عبور کرده به داخل گیربکس وارد میشود.با انتقال نیرو و حرکت درام نوار نقاله هم شروع به حرکت میکند.
-
الکترو گیربکس نوار نقاله
یکی دیگر از اجزای اصلی و مهم سیستم نوار های نقاله الکتروگیربکس های میباشند.این قطعه در سیستم با اتصال به جریان برق نیروی محرکه لازم را دریافت کرده و به درام منتقل میکند.در نتیجه نوار نقاله هم شروع به حرکت و فعالیت میکند.
الکتروگیربکس ها را با توجه به ابعاد نوار یا تسمه نقاله یعنی طول و عرض آن و همچنین میزان حداکثر باری که ممکن است بر روی آن قرار بگیرد انتخاب میکنند و معمولا هم به دو روش کوپل مستقیم و یا روش زنجیر-چرخ الکتروگیربکس را به درام متصل میکنند.
نوار های نقاله برای جا به جایی مواد و وسایل مختلف مورد استفاده قرار میگیرد,در نتیجه این نوارهای نقاله دارای انواع مختلفی هستند.
این دسته از نوار های نقاله برای انتقال بار و مواد بسته بندی شده مورد استفاده قرار میگیرد که خود به دو دسته تقسیم مشود:
- نوار نقاله بارگیری برای سکو;برای محل هایی که دارای سکو در نزدیکی محل بارگیری است میباشد.
- نوار نقاله بارگیری بدون سکو;این مدل برای محل های که دارای سکو برای قرار گیری نوار نقاله در نزدیکی محل بارگیری نیست استفاده میشود.این نوع نوار نقاله بارگیری قابلیت باز و بسته شدن دارد.
از این نوع نوار نقاله برای بارگیری کامیون ها 6 متری و یا حداکثر 6 متری مانند;خاور و …. استفاده میشود.
از این نوار نقاله برای انتقال مواد بصورت فله و در حجم زیاد برای مخازن بلند و کشتی ها استفاده میشود.
از این نوار نقاله برای انتقال بسته ها,کارتن ها و یا محصولات به صورت کاملا عمودی استفاده میشود.این نوار های نقاله در کارخانه ها که محصولاتشان نیاز به بررسی و یا بسته بندی دارد مورد استفاده قرار میگیرد.
از این نوار نقاله برای انتقال مواد مورد نیاز به داخل کوره های که دمایی بیشتر از 80 درجه سانتی گراد دارند استفاده میشود.این نوع نوارهای نقاله را میتوان به صورت کاملا سفارشی در طول های مختلف,سفارش داد و تهیه کرد.
نقش اینورتر در نوار نقاله
سوالی که ذهن ما را درگیر خود میکند این است که از دستگاهی به نام اینورتر به چه منظوری در نوار های نقاله استفاده میشود؟
سرعت حرکت تسمه و نوار نقاله یکی از موارد بسیار مهم در طراحی و انتخاب اجزای مختلف آن میباشد.بدین منظور پیش از انتخاب قطعات با انجام محاسباتی بر روی قطر درام,توانایی و قدرت موتور سرعت مشخصی برای حرکت نوار نقاله تعیین میشود.کنترل این سرعت در حرکت نوار نقاله از طریق کنترل جریان برق ورودی به بخش تامین کننده نیروی محرکه سیستم یعنی;الکترو گیربکس میسر میباشد.برای کنترل این جریان برق ورودی هم از دستگاهی به نام اینورتر استفاده میشود.
اینورتر ها با یک دستور و برنامه شخصی بیرونی که توسط شخص قابل تنظیم میباشد به کنترل ولتاژ و فرکانس برق ورودی به الکتروموتورها میپردازند.در نتیجه جریان خروجی و انتقال یافته به الکتروموتور در حد و اندازه مشخصی محدود میشود که این محدودیت باعث میشود که,توان خروجی الکتروموتور در اندازه مد نظر کاربر تنظیم و کنترل شود.
برای کسب اطلاعات بیشتر و دقیق تر از نحوه کار اینورتر ها پیشنهاد میکنیم مطالب زیر را هم مطالعه کنید.
تهیه اینورتر هایی با کیفیت و دقت عملکرد بالا برای نوار های نقاله امری اساسی و مهم در افزایش بازدهی دستگاه و نیز صرفه جویی در مصرف برق میباشد.
از کمپانی های برتر و خوش نام تولید کننده اینورتر در جهان میتوان به کمپانی ایتالیایی پنتاکس اشاره کرد که با تنوع و کیفیت بالای محصولات,به معروفیت و فروش جهانی دست پیدا کرده است.کمپانی ایتالیایی پنتاکس با هدف جلب رضایت مشتریان دست به تولید اینورتر های خود در مدل های متنوع و با کیفیتی زده.اینورتر های این کمپانی در دو سری DSI-200 و DSI-400 طراحی و تولید میشود.مدل های سری 200 در ابعاد کوچک تر و ظریف تر و فقط با ورودی تک فاز تولید میشوند.اما مدل های سری 400 با ابعاد بزرگ و مقاوم هم با ورودی تک فاز و هم با ورودی سه فاز طراحی و تولید میشوند.
از مدل های پرفروش سری 200 این اینورتر ها میتوان به مدل DSI-200-K40G1 اشاره کرد.
این اینورتر با اتصال به برق ورودی 220V و با فرکانس 50-60 هرتز توان اسمی ای معادل 0.5 اسب بخار را دارا میباشد.
از مدل های پر فروش سری 400 هم میتوان به مدل DSI-400-045G3 اشاره کرد.این مدل در ابعاد بزرگ و با مقاومت بسیار بالا با ورودی سه فاز 380V و با فرکانس 50-60 هرتز توان اسمی ای معادل 60 اسب بخار دارد.
هم چنین برای خرید پی ال سی s7-400 زیمنس به صفحه مربوطه مراجعه فرمایید.
امیدواریم مطلب فوق برای شما مفید بوده باشد و اطلاعات مورد نیازتان را در اختیارتان قرار داده باشد.
در بخش دیدگاه ها با ما در ارتباط باشید و ما را از نظرات و پیشنهادات و همینطور تجربه های مرتبط با مطلب با خبر سازید.
اگر مطلب فوق را پسندید آن را با دوستانتان به اشتراک بگذارید و آنها هم به خواندن این مطلب دعوت کنید.