امروز در این مطلب قصد داریم تا به بررسی نحوه ی کار اینورتر جوشکاری و مزایای استفاده از آنها در جوشکاری بپردازیم.با ما همراه باشید.جوشکاری یکی از فعالیت هایی بوده که در زمینه صنعت از آن استفاده های فراوانی میشود و با بکارگرفتن آن به بسیاری از فرآیندهای صنعتی سرعت بخشیده میشود.جوشکاری یکی از فرآیندهای اساسی و مهم بوده که درصنایع مختلفی مثل: خودروسازی,کشتی سازی,صنایع نظامی,صنایع دریایی,ساخت و ساز بناهایی که در آن فلز استفاده شده و ….
جوشکاری هم مانند دیگر فعالیت های صنعتی احتیاج به دقت کاری و بهبود عملکرد برای رسیدن به نتیجه ای بهتر دارد. اما این دقت و بهبود عملکرد به دو مقوله وابستگی دارد.
- دقت و مهارت نیروی انسانی در انجام جوشکاری
- دقت و کیفیت ابزار مورد استفاده برای جوشکاری
در رابطه با مورد اول عواملی مختلفی در نحوه کار کردن فرد تاثیر گذارند,مانند;انگیزه فرد,توانایی فیزیکی فرد,علاقه شغلی فرد و…همه این عوامل میتوانند باعث شوند تا یک فرد در یک زمینه شغلی به بهترین نحو ممکن به فعالیت بپردازد و یا از فعالیت کردن در آن زمینه از آن سر باز زند.
اما مطلب اساسی که ما در اینجا میخواهیم به بررسی آن بپردازیم دستگاه مورد استفاده برای انجام جوشکاری میباشد
ترانسفورماتورها برای استفاده از جوشکاری برق متناوب(AC) را با شدت کم ولی ولتاژ بالا به برق جریان برق با شدت زیاد ولی ولتاژ کم تبدیل میکردند. اما این روش جوشکاری دارای محدودیت ها و معایبی بود که باعث این روش دیگر امروزه مورد استفاده قرار نگیرد.
از مشکلات استفاده از این روش میتوان به;حجم بالای دستگاه,سنگین بودن به شدت دستگاه و مصرف برق بسیار زیاد آن اشاره کرد. استفاده از ژنراتور ها روش دیگری برای انجام جوشکاری میباشد. ژنراتور ها با بطور مستقیم جریان برق مستقیم(DC)تولید میکنند.
ژنراتورها در صنعت جوشکاری به دو دسته الکتریکی(افزاینده جریان برق) و احتراقی(ایجاد جریان برق با گاز و بنزین)تقسیم میشوند. استفاده از این ژنراتورها هم به دلیل مصرف برق زیاد یا سوخت زیاد و آلوده کردن محیط زیست و همچنین سر و صدای زیاد آنها هم کنار گذاشته شده است.
دیگر روشی که امروزه در صنعت جوشکاری کنار گذاشته شده است استفاده از رکتیفایرها برای جوشکاری میباشد.
این دستگاه ها درست همانند ترانسفورماتورها عمل میکنند. با این تفاوت که این دستگاه دارای یک قطعه برای یکسو کردن جریان برق در داخل خودش میباشد. این دستگاه با تبدیل جریان 220 یا 380 ولت ورودی به جریان مستقیم(DC) عمل میکند.
رکتیفایر ها هم به دلیل سر و صدای زیاد و نیز مصرف زیاد برق امروزه زیاد مورد استفاده قرار نمیگیرند. حال سوال اساسی این است که امروزه به جای تمامی این راه هایی که کنار گذاشته شده اند از چه راهی برای جوشکاری استفاده میشود تا معایب کمتری نسبت به دیگر روش ها داشته باشد و مزایا آن هم بهتر باشد؟
اینورتر جوشکاری
روشی که امروزه در صنعت جوشکاری استفاده میشود استفاده از اینورتر جوشکاری میباشد. امروزه با پیشرفت فناوری در زمینه صنعت دستگاه هایی بنام اینورتر جوشکاری تولید شده اند که در جوشکاری مورد استفاده قرار میگیرند.
پایه کار اینورتر جوشکاری این است برق 50 یا 60 ولی شهری را هم بصورت سه فاز و هم بصورت تک فاز دریافت کرده و به جریان برق مستقیم(DC) تبدیل میکنند سپس این جریان برق به بخش اینورتری وارد شده و دوباره تبدیل به جریان متناوبی با فرکانس بسیار بالا میشود.در مرحله آخر جریان دوباره به جریان مستقیم(DC) تبدیل میشود تا با حفظ همان فرکانس بالا ولتاژ ها و پالس های بد جریان برق از آن گرفته شود و جریان برق آماده جوشکاری شود.
مزایای استفاده از اینورتر جوشکاری به جای استفاده از دیگر روش ها
از مزایای استفاده از اینورتر جوشکاری میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- جا به جایی و حمل و نقل و همینطور نگهداری دستگاه آسان تر است.
- راندمان و بازدهی دستگاه و نیز قدرت آن بالاتر است.
- برق مصرفی مورد نیاز کمتری دارد و در نتیجه میزان مصرف برق کمتر میشود
- وزن دستگاه کمتر و اندازه و ابعاد آن کوچکتر است.
- این روش بالاترین کیفیت در جوشکاری را نسبت به سایر روش ها رقم میزد.
- میتوان شرایط دستگاه را بطور دلخواه و به سرعت تنظیم کرد.
- استفاده ار انواع الکترود ها(قلیایی,سلولوزی و رتیلی)در فرآیند جوشکاری
پیش از پایان مطلب بهتر است به معرفی یکی از تولید کننده های موفق اینورتر جوشکاری در جهان بپردازیم.کمپانی ای که با تولیدات با کیفیت خود امروزه در بازار جهانی برای خود اسم و رسمی پیدا کرده است و به تولید کننده ای پرقدرت و بی بدیل در جهان تبدیل شده است.
از تولید کننده های موفق و جهانی اینورترها به ویژه اینورتر جوشکاری میتوان به شرکت ایتالیایی پنتاکس اشاره کرد.
این کمپانی موفق ایتالیایی توانسته با تنوع محصولات در مدل های مختلف برای استفاده های مختلف به فروش بالای جهانی دست پیدا کند. این کمپانی اینورترهای خود را در دو سری DSI-200 و DSI-400 با تنوع بالای مدل ها تولید میکند.
سری DSI-200 اینورترهای پنتاکس تنها در مدل های تک فاز و با ابعاد کوچکی تولید میشوند.
از مدل های پرفروش سری 200 مدل DSI-200-1K5G1 را میتوان نام برد.این مدل با ورودی تک فاز برق 50 یا 60 ولت شهری شروع به کار کرده و توان خروجی آن معادل 2 اسب بخار میباشد.
اما سری 400 این اینورترها با ابعاد بزرگتر و با مقاومت بیشتر برای استفاده های سخت تر مورد استفاده قرار میگیرند.همچنین این مدل های این سری در مدل های تک فاز و سه فاز طراحی و تولید میشوند و به فروش میرسند.
همچنین از مدل های سری 400 میتوان DSI-400-004G3 را نام برد که با برق سه فاز 50 یا 60 ولت شروع به فعالیت میکند و توان خروجی ای برابر 5 اسب بخار را دارا میباشد.
اگر مایل به خرید هر گونه اینورتر در برند های مختلف هستید، میتوانید خیلی راحت با مراجعه به بخش فروشگاه ولتک در همین سایت ، در کمترین زمان در هر لحظه و مکان دلخواه محصول خود را خریداری کنید . علاوه براین امکان خرید محصولات به صورت حضوری در فروشگاه ولتک نیز مهیا می باشد .
در این مقاله ما سعی کردیم اطلاعات کامل و درست در مورد نحوه کار اینورتر جوشکاری منتشر کنیم تا در اختیار شما قرار گیرد. در صورت مفید بودن این مقاله برای شما آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید. همچنین در بخش دیدگاه ها نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید