map-icon شعبه تهران
کاهش برق مصرفی الکتروموتور با اینورتر سه فاز

کاهش برق مصرفی الکتروموتور با اینورتر سه فاز

راه اندازی الکتروموتور با اینورتر سه فاز پنتاکس

با بروز انقلاب صنعتی در جهان و ساخت و تولید ماشین آلات و ابزارهای صنعتی بسیاری از فرآیندهای لازم برای ادامه زندگی و رفع نیازها روزمره وابسته به این دستگاه ها و ماشین ها شده است به گونه ای با تعطیل شدن یکی از این بخش ها , قسمت عمده از فعالیت های افراد در نقاط مختلف جهان مختل میشود . در این بین راه اندازی الکترو موتورهای سه فاز و کاهش برق مصرفی آنها با قطعات مختلفی مانند ; اینورتر از نکات حائز اهمیت میباشد.

کاهش برق مصرفی با اینورتر سه فاز

پیشرفت تکنواوزی و صنایع و کاهش برق مصرفی انقلاب صنعتی و برق مصرفی

مطلب اساسی و مورد اهمیت در استفاده از ابزار ها صرفه جویی در مصرف انرژی و کاهش برق مصرفی می باشد و علاوه بر آن تامین ایمنی و سلامت کارکنان و حتی خود این دستگاه ها هم مهم است. عدم توجه به این امر,ممکن است آثار زیان بار و گاها جبران ناپذیری از خود بر جا بگذارد. از آثار زیان بار طولانی مدت این امر, همچون تمام شدن منابع انرژی در آینده اگر بگذریم.به آثار جبران ناپذیر کوتاه مدت این مهم میرسیم;که از آنها میتوان به:

    • خرابی های گسترده در موتورهای ماشین آلات و ابزارها
    •  مختل شدن فرایندهای روزمره و دیگر قسمت های مرتبط به آنها
    • ضرر های جانی کارکنان مرتبط با دستگاه ها

اشاره کرد.

امروزه به دلیل اینکه فعالیت های اساسی و مهمی وابسته به ماشین آلات و ابزارهای صنعتی میباشند. پس احتیاج است تا این وسایل در مقیاس و سطح بزرگ و گسترده ای به فعالیت بپردازند: تا بازدهی و راندمان کار بیشتر و بهبود یافته تر باشد. اما برای بالا بردن این بازدهی احتیاج است تا این ابزار از میزان بیشتری از منابع انرژی استفاده کنند. بخش عمده ی این انرژی هم از طریق برق تامین میشود.

اما استفاده بیش از اندازه و بدون تجهیزات پیشرفته و دقیق از این انرژی باعث هدر رفتن این منبع گرانبها و مهم در دستگاه ها میشود,که این پدیده خود دو اثر زیان بار را به جا میگذارد;

  1. بالا رفتن استهلاک و خرابی دستگاه ها و موتور ها
  2. بالا رفتن هزینه های ناشی از استفاده بی رویه از برق

اما امروزه با پیشرفته تر شدن دستگاه ها و علوم و دانش در زمینه ها مختلف همچون فیزیک,قطعات مختلف و دقیقی برای جلوگیری از این آثار مخرب و زیان بار طراحی و تولید شده اند که با استفاده از آنها و به کار بردن آنها در ماشین آلات صنعتی میتوان به سود و ایمنی بالاتر و هچنین ضرر بسیار کمتری دست پیدا کرد.

یکی از مواردی که در استفاده از این ماشین های صنعتی در مقیاس بزرگ و گسترده مورد اهمیت است,استفاده از برق سه فاز برای راه اندازی موتور ها میباشد.اما همین برق سه فاز در صورتی که کنترل شده نباشند,میتوانند باعث ضرر و خرابی الکتروموتور ها شوند. امروزه در بسیاری از کارخانجات برای جلوگیری از این ضرر و زیان عمدتا از دو قطعه با نام های اینورتر و سافت استارتر استفاده میشود.

سافت استارتر ها همانگونه که از نامش پیداست,باعث راه اندازی الکترو موتور ها با جریانی برابر با جریانی که در هنگام کار موتور مورد نیاز است میشود,بسیاری از الکترو موتورها پیش از شروع به کار جریانی چندیدن برابر جریان هنگام کار را احتیاج دارند,و خود این امر سبب بالارفتن هزینه برقی مصرفی در ابزار و ماشین آلات میشود و اما قطعه اصلی و اساسی ما که باعث رسیدن ضرر به حداقل و سود به حداکثر در مقوله استفاده از برق میشود اینورتر نام دارد.

اینورترها مدل های سه فاز و تک فاز دارند. این قطعه میتواند باعث کاهش چشم گیری از جریان برق مورد نیاز دستگاه شود. اینورتر ها همچنین با بالابردن بازدهی اسمی موتور اهمیت بسیاری پیدا میکنند.

اطلاعات بیشتر درباره ماهیت کار اینورتر ها را میتوانید در نوشته ای دیگر در همین سایت با عنوان اینورتر چیست مطالعه کنید.

هدف اصلی ما در اینجا توضیح درباره این است چگونه میتوان از اینورتر سه فاز در کاهش برق مصرفی دستگاه ها استفاده کرد,در وهله اول باید گفت که میتوان از همان مدل تک فاز اینورترها برای دستگاه های سه فاز استفاده کرد,برای اینکار باید بر اساس توان موتور با مقیاس اسب بخار به میزان هر اسب بخار خازنی معدل 50 میکروفاراد را با سه فاز در موتور نصب کرد.

برای مثال اگر موتوری توان 5 اسب بخار دارد باید خازنی معدل 250 میکرو فاراد در موتور نصب شود. با این کار میتوان الکتروموتوری که نیاز به برق زیاد سه فاز دارد را به برقی تک فاز متصل کرد. اما این روش یک مشکل اساسی و بزرگ را به همراه دارد;و آن اینست که باعث کاهش مقدار زیادی از قدرت الکتروموتور نسبت به برق سه فاز میباشد.

پس بهترین روش کاهش هزینه برق مصرفی و بالاتر بردن قدرت الکتروموتور های سه فاز تا حد اسمی و حداکثر موتور استفاده از اینورتر های مطمئن و با کیفیت سه فاز میباشد. اینورتر ها برعکس همه شیوه های راه اندازی موتور اعم از;تک ضرب,دوضرب,مستقیم و…. بر مبنای کاهش ولتاژ عمل نمیکند.در نتیجه گشتاور موتور کاهش نمی یابد بلکه با افزایش تدریجی فرکانس برق اعمالی به موتور ها فعالیت را اغاز میکنند.  از محدوده 0 تا مقدار اسمی آن برای موتور باعث فعالیت و شروع به کار نرم موتور ها میشود. در نتیجه از استهلاک آنها به شدت جلوگیری میکند. (به بیان ساده تر,الکترو موتور ها با اینورترها از همان لحظه اول با ولتاژ اسمی شروع به کار میکنند. پس,گشتاور و جریان و قدرت آنها بدون هیچگونه کاهش یا افزایش برقرار میشود. در نتیجه بازدهی موتور به حداکثر خود میرسد.)

دانش درباره چگونگی کار اینورتر ها و مزایای آنها بخشی از دستیابی به بازدهی و راندمان بالا در کارخانجات جوامع صنعتی امروز میباشد.اما بخش اصلی تر و مهم تر از این امر یافتن اینورتری با کیفیت و درجه یک از کمپانی ای با سابقه طلایی و درخشان میباشد.

یکی از این کمپانی ها,شرکت ایتالیایی پنتاکس بوده که به همکاری شرکت دیزل ساز در ایران فعالیت میکند که توانسته با بالابردن تنوع و کیفیت مجصولات خود,به رقیبی سرسخت و بی بدیل در جهان تبدیل شود. اینورتر های این کمپانی در سری های مختلف و در مدل های سه فاز و تک فاز تولید میشود. گروه مدل های سه فاز سری 400 این اینورترها از طیف گسترده 1 تا 70 اسب بخار را در بر میگیرند.

در نتیحه برای استفاده در زمینه های مختلفی و سنگینی مانند بسته بندی مواد غذایی,جرثقیل ها,آسانسورها,اسیاب ها و انواع کمپرسور ها و نوار های نقاله هم بصورت حلقه باز و هم بصورت حلقه بسته بسیار مناسب میباشند.

از مدل های پرفروش اینورتر های سه فاز این برند میتوان به مدل DSI-400-015G3 اشاره کرد.اینورتر سری 400

این مدل با جریان AC 380V با فرکانس 50 یا 60 هرتز برای موتورهایی با توان 20 اسب بخار مناسب میباشد.

با تهیه یک اینورتر میتوان خیال خود را از بابت کاهش هزینه های جانی و مالی و در نتیجه افزایش سود و بازدهی فعالیت خود تا حد بسیار بالایی راحت کرد,زیرا این امر باعث کاهش برق مصرفی موتورهای سه فاز میشود.پس آیا بهتر نیست با کمی توجه به جزئیات از بروز خطر و حادثه,و همچنین ضرر و زیانی که ممکن است جبران ناپذیر باشد سریعتر جلوگیری کرد , و آن را به فرصتی مناسب برای سودهی بیشتر تبدیل کرد؟

این مطلب را با دوستانتان به اشتراک گذارید.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
سبد خرید
ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟